Програма Енергийна ефективност – Инекс Трейд ЕООД – Строителство и строителна механизация Враца

Програма Енергийна ефективност

Ето какво написа Община Враца при завършването на санирането на жилищна сграда в Враца, бул. Втори Юни, където Инекс Трейд беше фирма изпълнител.

„Емблемата на Европейския съюз е изобразена на фасадата на една от най-красивите сгради, включени в програмата за енергийна ефективност. Бързо, качествено и в срок се извършиха строително монтажните дейности на жилищната сграда на бул. „Втори юни“ №70. Ремонтът се изпълни от врачански консорциум от фирми /“ЛКС“ ООД, с управител Мирослав Захариев и „Инекс Трейд“, с управител Илиян Цветков/.

„В началото хората бяха малко скептични, и не бяха сигурни какво ще се получи, но сега всички са доволни. Не може да се каже, че е имало проблеми по време на изпълнението, строителните фирми излязоха сериозни” – казва Атанас Ангелов, председател на сдружението на етажната собственост.

Проект: Разработване на работни проекти и упражняване на авторски надзор по време на строителство във връзка с реализацията на НПЕЕ на многофамилните жилищни сгради на територията на Община Враца Адрес: Бул. Втори Юни 70, бл.1 Проектът представлява решение за топло изолиране на разглеждания обект. Той е направен на база предвидени мерки за енергоспестяване от разработен доклад за енергийно обследване. С цел да се подобри архитектурният облик на сградата, да се осигури енергийната й ефективност и да се осигури защита на носещите фасадни елементи, се предвижда да се извърши цялостно саниране на сградата. От предоставените архитектурни разработки (фасади и детайли) става ясно, че то се състои основно от подмяна на съществуващата фасадна дограма с нова и изграждане на нова външна фасадна система, състояща се от монтаж на 5см термоизолация (EPS плоскости) и завършваща минерална мазилка. От конструктивна гледна точка, изпълнението на подобно саниране ще осигури по-голяма защита на фасадните елементи, като по този начин ще удължи тяхната експлоатационна годност.

На 30.10.2017 двете фирми „Инекс Трейд“ ЕООД и „ЛКС“ Мездра бяха най-високо оценени с 9,5т. от общо 10т. за санирания блок на бул. Втори Юни №70 по Програма за „Енергийна ефективност“. Оценката е за удовлетвореността на живущите в блока относно извършените дейности по проекта.