Сграда За Комплексно Общ. Обслужване – Инекс Трейд ЕООД – Строителство и строителна механизация Враца

Сграда за комплексно обществено обслужване

Изграждане на „Сграда за комплексно обществено обслужване и площ за жилищно обитаване във Враца. Сградата е със площ – 261,00 м2 и РЗП – 524,88 м2. Според функционалното и обемно-пространственото решение, на партерното ниво са разпределени три магазина, с обособени търговски зали и съответните складови и битови помещения. Към Магазин №1 има и допълнителен вход за зареждане  и стая за почивка на персонала.
Изцяло отделено от търговската част е стълбището за достъп до жилището на второ ниво. На кота +3,50 са развити II-ро ниво на Магазин №1 и тристайно жилище (две спални, дневна с трапезария и кухненски бокс, баня и WC, и два балкона). В границите на имота са организирани две паркоместа. Конструкцията е скелетно-гредова, изпълнена по монолитен способ. Затварянето на обема на сградата и обособяването на отделните помещения е изпълнено с ограждащи и преградни зидове от керамични блокове. Покрива е плосък, топъл, с вътрешно отводняване.
Изпълнени са инсталационни и комуникационни ел. системи, водопроводно-канализационни, топлоизолационни системи на ограждащите стени и на конструктивните елементи. Дограмата е алуминиева с прекъснат термомост и стъклопакет.
Архитектурният образ на сградата е акцентиран с елементи и козирки от еталбонд. Дизайнът на сградата е подчертано „графичен“ с изчистени елементи и обеми.