Вътрешно преустройство на съществуващ хотел – Инекс Трейд ЕООД – Строителство и строителна механизация Враца

Вътрешно преустройство на съществуващ хотел

Пресечната точка между лукс и удобство, старото и новото, традициите и иновациите я достигнахме с реновирането на хотел „Житомир“ в гр. Монтана.  Един проект, в който постигнахме пълна синергия с инвеститорските намерения и изисквания, архитектурните предизвикателства и качеството на изпълнението. Да бъдем част от такъв мащабен проект е преди всичко отговорност за нас. Всеки наш проект до сега има отговорната задача да въздейства върху градската среда и да обнови и подобри облика на града. А тук тази задача се усложнява от факта, че хотел Житомир е свързан с историята на града и е емблематичен за неговия облик, затова искахме да запазим традиционния му дух, като същевременно да създадем устойчив и хармоничен дизайн, който да се впише в контекста на града.

Не на последно място е отговорността за превръщането на хотела във функционална и комфортна сграда, която да отговаря на високите изисквания и потребности на своите посетители и гости. Общо петте етажа с 115 броя стаи и 5 апартамента, фоайе, ресторанти, конферентна зала и др. са ремонтирани с безкомпромисно качество, съчетаващи материали и оборудване от последно поколение, както и носещи енергоикономични решения. Едно от най-големите предизвикателства за инвеститора, както и за изпълнителя е свързано с осигуряването на постоянен комфорт и сигурност на гостите и персонала. За да бъде успешен един хотел трябва да работи с висока енергийна ефективност, отговорност към околната среда и връзка към устойчиво развитие. Това се постига с изграждането на множество системи и инсталации, които да се грижат за комфорта във всички помещения – свеж въздух, температура, влажност, тишина, осветление, системи за защита (срещу пожар, неоторизиран достъп, рискове от аварии и други). Гостите и посетителите имат по-високи изисквания и очаквания за комфорт и релаксиращо преживяване към хотелските си стаи, отколкото обикновено са свикнали в ежедневието си.

Въпреки трудностите и предизвикателствата, ние вярваме, че успяхме да постигнем баланс и хармония, не само в рамките на дизайна и модерната визия, но и между изискванията на гостите за удобство, уют, практичност и комфорт. За нас беше чест да сме част от това преживяване и се надяваме всеки, който успее да посети хотел Житомир да усети енергията, духа и стремежът към красота, която сме внесли вътре.

Този проект нямаше да бъде реализиран без неуморимия хъс и желание за работа на:
Инвеститор: Ем Джи Холидей ООД
Архитектура и дизайн: DiCh Studio Architecture
Изпълнител: Инекс Трейд ЕООД

Преди и след